Selain Rubisa Mystarz Lg yang sudah dikenali ramai kini seorang lagi anak Kota Marudu sedang mekar mencipta nama di pentas hiburan Sabah. Orang yang dimaksudkan adalah Ridah Malanjang. Sila baca artikel dalam gambar dibawah.








Rasanya ramai lagi anak jati Kota Marudu yang berbakat dalam bidang seni. Teruskan mencuba. Serlahkan bakat anda.

P/s= Saya memang kenal si Ridah ni. Sebelah kampung ja dengan kampung saya di Morion. All the best!!


Mungkin - Ridah Malanjang (dari album Idola Sabah)

Mungkin kah kita satu hari kan bertemu lagi
Tuk kedua kali atau mungkin tiada lagi
Adakah tersisa seperti dulu satu rasa indah
Saat kau masih di sampingku

Bila kuimbas lagi
Terasa diri ingin berlari menahan kau pergi
Agar tetap kau di sisiku selamanya
Andaiku diberi peluang
Pastikan ku beri yang terbaik untuk mu
Agar kau tak melangkah pergi

#
Tolong jawap kasih mengapa bintang
Indah dilangit tapi tak mampu dicapai
Mengapa harus memandang saja sinarnya
Tolong jawap kasih mengapa aku
Sampai sekarang selalu terkenangkanmu
Selalu ku terbayang senyum mu.

Mungkin nanti akan ku mengerti
Kau tercipta bukan untuk aku

(ulang #)

(Komposer: Lydia Dulima)

Dengar lagu di Playlist 1

8 Comments:

  1. NONG said...
    YA..Congratulation untuk Ridah. She know who am i.Kakak dia Si Rabika classmate saya dari SMK.Tandek sampai SMK.Kota Marudu, pun have a nice voice juga.. dorang ni ada darah seni suara.

    Salam perkenalan.Teruskan blogging ah Dik...Kita ni berjiran saja.Jarak 2 kampung saja.
    mungkin "TOKOU E TOKOU" bilang Sanguru.
    azirulgcarl said...
    adik c ridah pula nama dia cecelia sebaya sy. mmg dari dulu lagi dorang tu suka menyanyi.

    hai kak nong..mungkin tokou2 juga ni. bapa sy c jikal, morion bah..


    hehe...

    keep in touch.
    NONG said...
    Ai..ai..ai..ikau bala iti bo. C Zurainie kakak kau tu kawan saya sekolah masa d SMK.Tandek sampai Form 6 d Kota Marudu ba..

    Kau kenal c Juani kan.Sebaya dorang c Ridah dan kakak kau c Masliah juga tu.Juani Tuyundo bo mantad Kg.Salimandut.. heheee...

    Memang TOKOU E TOKOU..
    azirulgcarl said...
    oh i see..ya sy kenal juga dorang tu. ya kakak sy c zuraini and masliah. hehhe...

    well, comel2 anak kakak ni..3 hero tu kan..hehe :D
    kyro said...
    best lagu ridah ini.syabas dan tahniah.
    kyro said...
    En Jikal dari Morion itu pakcik saya.Wah nampaknya bloggers dari km,kk sampai kl ni satu famil pula.baguslah tu.
    azirulgcarl said...
    kyro...tokou e tokou bah ni..
    sy dengar lagu si ridah ni nda pandai boring..hehehe...
    rynn matius said...
    AVANTANG BO..!Teruskn ..! Hehe

Post a Comment



Blog ini tidak mengkhusus dalam bidang tertentu. Penulis bebas menulis apa sahaja dalam blog ini (Blog Rojak). Terima Kasih kerana sudi meluangkan masa.

 

Blogger Template | Created by Adam Every