Siapakah Awi Rafael????

Berusia 24 tahun kini, Awi Rafael sudah lama bergiat dalam arena muzik dan penulisan lagu. Ibunya yang berasal dari Pontian,Johor dan bapanya dari Jakarta, Indonesia melahirkan anak melayu ini yang mendapat didikan persekolahan di Singapura. Awi memperolehi diploma dalam undang-undang dan bisnes management,setelah empat tahun mengimbangkan masa antara pelajaran dan bernyanyi di klub dan bar,untuk mendapat pengalaman di bidang nyanyian.

Setelah lulus dalam pelajarannya,anak seni ini mengikut hatinya untuk menceburi bidang muzik dan merantau di negeri Australia pada tahun 2010. Setelah bernyanyi di merata panggung dan juga ‘busking’ di tepi jalanan,Awi akhirnya pulang kembali ke tanah melayu untuk memberi fokus sepenuhnya pada industri muzik tanah air.

Semenjak usianya 18 tahun,Awi telah melihat lagu-lagunya diputarkan di stesen radio dan TV Malaysia dan Singapura. Dia adalah penyanyi utama untuk kumpulan,”BHUMIBAND” yang pernah memenangi trofi Best new Album dan Best new Song di Aungerah Planet Muzik(APM). Awi juga sempat untuk ‘touring’ bersama kumpulan muzik seperti Sheila On 7,Dewa dan banyak lagi. 

Sumber: Dari Facebook Awi Rafeal sendiri.

Ini dia Awi Rafael's 'PULANGLAH' Official MTV
MTV pulanglah memang mantap!!!!

Actully, ada lagu dia yang best. selalu dengar di radio. Cari punya cari di web saya sudah jumpa versi studio. Ya lah kan biasanya Youtube atau 4shared tempat lagu2 artis dikongsi untuk didownload dan untuk didengar. gituuuu. hehehe..



ini ada cover oleh PanPanBoiyz.



wah... bestkan kan lagu ni. hebat juga orang yang nyanyi lagu ni. Coangrats.

ini pula orang record direct kat Tv.


Lirik Lagu Pulanglah - Awi Rafeal

Buka lah mata dan lihat dihadapan mu
Aku berdiri tegak tapi kau tak Nampak
Owh mata aku pedih sering kau campak saja
Banyak yang dah ada yang aku tak ada
Mungkinkah aku yang tidak sekaya
Mungkinkah aku yang tidak bergaya
Haruskah aku yang tetap menanti kamu
Berikan jawapan

Chorus

Pulanglah sebelumku run away
Aku menanti kamu everyday
Aku menunggu dari Monday
Tuesday Wednesday Thursday
Tak ingin tak perlu
Pulanglah sebelumku run away
Aku menanti kamu everyday
Aku menunggu dari Monday Tuesday Wednesday Thursday
Tak ingin tak perlu aku damping owh
Huuuuuu 2x
Aku berjalan di kota kuala lumpur
Semuanya Nampak berbeza tapi ku sama
Mungkinkah aku yang tidak sekaya
Mungkinkah aku yang tidak bergaya
Haruskah aku yang tetap menanti kamu
Berikan jawapan

Chorus

Pulanglah sebelumku run away
Aku menanti kamu everyday
Aku menunggu dari Monday Tuesday Wednesday Thursday
Tak ingin tak perlu
Pulanglah sebelumku run away
Aku menanti kamu everyday
Aku menunggu dari Monday Tuesday Wednesday Thursday
Tak ingin tak perlu aku damping owh
Apa pun Awi Rafael makin meningkat naik. hensem, suara ok. All the best dari saya. hehehehe


Bangga ni. Awi Rafael terbaca blog aku. terus dia letak link blog aku kat wall FB fan dia. Terima Kasih.
(heheehehehe...)

3 Comments:

  1. @in k@tie said...
    aku pun baru penah dgr lagu die..x kenal pun sblom ni..
    azrul said...
    @in k@tie:

    yup lagu baru. selalu kat radio.
    Anonymous said...
    wtf ?

Post a Comment



Blog ini tidak mengkhusus dalam bidang tertentu. Penulis bebas menulis apa sahaja dalam blog ini (Blog Rojak). Terima Kasih kerana sudi meluangkan masa.

 

Blogger Template | Created by Adam Every