Chaq Ke Final Mentor!!!

Hari ahad ni mcm biasa kami p jalan2. Tapi sy set mau pulang rumah sebelum jam 9mlm sebab mau tengok Mentor di Tv3. haha.. best juga la konsert yg mereka buat. Puas hati juga lah.

Tahniah Chaq. Sy hampir kecewa pulak tadi tu. Tapi nasib baik juri2 tu ok. Ketiga2 masuk final.
Black, Fira dan Chaq!! So, jumpa mereka di Konsert Final!! Ermm... berfikir juga sy ni sama ada mau p tengok konsert tu atau tidak ar??...tak apa ada masa lagi mau fikir juga. hihihi.

So, hari ini seperti yang dirancang sejak minggu lepas kami hang out lagi jalan2. Mula2 sy hantar dulu kazan sy c jose sampai di KL sentral. Sebab dia mau balik di N.9. Then, sy terus p Hotel Nikko. Kami Lunch makan di sana la konon. Bersama 2 orang lagi kawan. 3 orang la kami. Wah... masuk ja di pintu entrence tu ada ramai orang. Ada University yg sambut konvokesyen di sana. Tua2 sudah semua. Maybe dorang tu yg amik PHD kot. Congrats to all of them.

So, kami masuk p la makan. Buffet style bah. Makan saja apa yang ada. Kami masuk start jam 1pm - jam3.30pm baru kami keluar. haha.. banyak juga makanan tapi nasib baik kami tak kuat makan bah. Tinguklah ni badan still maintain. haha. Ni kalau tak silap sudah kali ketiga kami lunch kat Nikko. Skg mereka sudah buat renovetion pulak. Dekoresion sangat berubah. Tapi still the best!. Syabas. Kebanyakan customers adalah orang Cina. Cuma beberapa orang saja orang Melayu dan India. Dan mereka datang bersama family lah.

Di satu sudut, ada orang 2 mat salleh (suami isteri kali tu) juga lunch bersama. Sy perhatikan dorang... mcm dorang pelik saja tegok orang Malaysia makan. haha.. lagak bah. haha Tempat ni yg very exclusif pun jadi mcm restoran biasa sebab anak2 tu customers pun ada juga. Siap lari2 sana sini. Dorang buat mcm tempat permainan pulak. Whatever la kan. Yg penting kenyang makan. Lepas makan terus bayar. Lokasinya adalah KLCC. Ala... sebelah saja Nikko dan KLCC.

Plan mau tengok wayang terpaksa kami batalkan sebab hari ni promotion di Isetan dan lain2 adalah last day. Nanti tak sempat shoping konon. haha... banyak barang yg ada diskaun. Mmg rambang mata giler la.. mcm mau semua bah.. mula survey harga dulu. Lepas tu round2. Sampai dibahagian pakaian ternampak banyak baju cantik2. wah... sy kena set bajet juga oh. Mau pokai sudah ni. Sekali sy kami sampai di satu sudut tiba2 kami terpandang baju tu. Ni lah baju yg sy cari sejak 2nd year di UM lagi tapi tidak jumpa. Baru hari ini sy jumpa. Kawan sy duluan dapat. Berebut juga kami sebab dia pun minat juga baju tu. Tapi atas dasar dia kesiankan sy.. dia kasi baju tu kat sy konon. Thanks la. hahahaha... happy giler la konon. Apa baju tu ar??...lain kali la sy kasi tahu. Tapi sy sudah beli. huhu..walaupun harga dia mahal sikit tapi sy sanggup beli konon.
Terus.. beli lagi barang2 lain.

Ermm... sekali lagi kawan ajak pegi di kedai Skin Care utk menjaga kulit. Minggu lepas kawan sy satu ni beli Biotherm. Hari ni pulak kawan ni pulak yg p beli. Products Biotherm mmg mahal la. Dorang cakap berkesan. Erm... harganya rm250 lebih. ermmm...mcm sy pun mau terpengaruh sudah sama dorang dua ni. Next time kali sy lagi yg beli Biotherm baru dorang tauuu.....hahaha.
Lepas tu... sebelum balik rumah kami p lepak2 dulu minum2 dalam area KLCC jugak.. Sy minum Icecoklat. Minuman kegamaran ni. haha.. sedap bah. lebih kurang jam 8mlm kami pulang di rumah. sampai2 saja terus start Mentor. Nasib baik sempat tengok. hihi

bah... next weekk 11hb Julai - 13 Julai 2009 kami akan berada di Sabah. Geng2 sy mau jalan2 di Sabah. 3 orang dorang dorang mau ikut p d KK. Dorang paksa sy ikut. Jadi tour guide la konon sy ni. Tau2 sy sendiri pun sesat kalau di KK. haha.. yg pasti 1Borneo tujuan utama.. kalau sempat mau jalan2 di sana. Sorry la tak sempat balik Kota Marudu oh. Marah la tu mama sy kalau dia tau sy d KK saja. hihihi...

so sekian dulu cerita hari ni.

4 Comments:

  1. I am Karl said...
    hope d best win

    BLACK!!
    FL Feinier said...
    Haha.. wa, kaya juga ko ni Tody.. ko main saham kah ni, banyak juga duit ko ni... asyik sana sini ja ni ko bejalan.. makan pun di hotel mewah2... gila lah... eeeee.... nda lah sya mampu... apapun, bagus lah Tody.. hebat uda ko skrg..

    1 Borneo? kesian lah dorg mau p one borneo.. cam teda2 ja di 1 Borneo tu.. cam biasa ja... mau banyak duit baru dapat membeli.. hehe.. tp, utk jalan2, okey lah juga.. take care Bro (^_^)
    FL Feinier said...
    eh, silap.. bukan "hebat uda ko skrg".. makin hebat dan hebat sgt uda ko skrg.. bap dari dulu bah pula ko hebat.. hehe.. sorry (^_^)
    azirulgcarl said...
    herly, mana ada sy mcm tu...haha. biasa2 saja. Nda juga hebat ni. kerja pun entah apa2 lagi.

    kawan2 sy ba yg mau p 1Borneo tu. sy cuma ikut2 saja...haha

    apa pun...yg penting best!!

Post a Comment



Blog ini tidak mengkhusus dalam bidang tertentu. Penulis bebas menulis apa sahaja dalam blog ini (Blog Rojak). Terima Kasih kerana sudi meluangkan masa.

 

Blogger Template | Created by Adam Every