Trip To Genting Jun 2009

20 Jun 2009, Sabtu.
erm... terima kasih la siapa yg ajak aku p genting tu. hehe..
Pegi genting kami pakai pakej yang dibeli di KL Sentral. Harganya cuma Rm42. (Tambang bas pulang balik, Skyway, dan All Parks). Tapi yang spoil nya bas nak ke genting yang tinggal cuma pada jam 12.00tengah hari. Alamak.. tapi tak apa sebab nasib baik member bawa kereta. Apa lagi c farhan dan zali jadi driver. huhu.. satu kereta muat 5 orang. aku naik kereta farhan. hehe..

Memandangkan pakai kereta sendiri makan kami pun jalan awal la. Awal pagi lagi sudah bangun bersiap2. then, jam 8.30 mcm tu kami bertolak pegi genting. Nasib baik driver kami yg hensem ni tahu jalan. tak juga sesat. Dia cakap ni first time dia pegi genting.























Walaupun sudah berkali-kali ke genting tapi atas kali ini situasinya lain pulak. Apa tidaknya.. kawan UM ajak pegi ramai2 pulak. Peluang tidak dilepaskan lah. Walaupun begitu ada beberapa orang kawan tak dapat pegi. C dayang masa tu masih kat Sarawak. Punyalah marah giler dia tak dapat ikut.

Seramai 10 orang yang pegi. Diriku, mary, midau, Mun, zali, Don, Farhan, Didie, Ee,Mai. Ni semua geng2 kuat ni. Mereka semua sedang amik master kat UM, kecuali Ee( iaitu tunang Didie yg kebetulan bercuti di KL.)

Mereka memang lawak lah. Ada2 saja yang lawak. hahahahhaa... ermm... seorang satu bawak camera digital. So, camera aku fokus utk record video saja. hehe.. (kalau da siap edit aku nak upload kat Youtube.. hehe..)

10 perkara penting:
1. Nasib baik tak sesat di Genting.
2. C didie tiba2 glamer sebab masa naik space shoot tu dia paling kuat menjerit. orang ramai terpegun mendengar jeritan suaranya. hehe
3. Masa naik roler coster tu aku buat2 jerit2 jer. tak sangka telinga c zali hampir pekak. haha...
4. awal pagi sampai kat Genting kitaorang breakfast nasi lemak lauk ayam. Makan kat tempat duduk tu je. hehe..
5. haha.. c midau marah sebab tidak diajak makan di buger king. terus dia bawa aku n mary makan kfc. hehe (jangan ko marah bah midau..)
6. alamak... masa naik sky cable tu aku sepatutnya join dorang c farhan. Tapi tersesat pulak join ngan didie dan tunang dia c Ee. Sorry menganggu korang berdua pulak. hehe..
7. Masa kat genting ada pameran ular sawa jinak danIgauana. Boleh bergambar dengan membayar rm15. C midau fobia sangat ular. Dr jauh lagi sudah dia melarikan diri. haha..
8. Masa naik Bot Sungai Rejang tu kami aku menjerit kononn. lepas tu basah pula kena air.
9. Semua rasa tak puas. sudah pukul 9malam masih ada hati mau main permainan lagi.
10. Masa perjalanan pulang ke KL sikit lagi accident. Nasib baik driver hebat kawal keadaan dengan menekan brek. Kereta zali pula keluar asap. huhu..


To Didie.. baik2 kat Filipine tu. ok.

5 Comments:

  1. FL Feinier said...
    Wa.. siok oh kamu kan.. bah, nti sya p KL.. jan lupa bawa sya ar.. hehe..

    Napa skit lagi excident? wa, bahaya tu... huhu... hati2 di jalan raya..

    Notes: Ko ni tody, ada si MUN yg "cingle" sama2 p Genting, nda ko p mengorat dia,... ini, org yg tengah meluangkan masa berkasih mesra pula ko p kacau daun.. hue3x....
    azirulgcarl said...
    napa sikit lagi excident? sebab ada bonggol d depan. semua kereta yg bawa laju tiba2 membrek mengejut. Malam ba.. nda berapa nampak..

    em.. aduiii herly... c mun tu ada boyfrend sudah. kawan saja tu. semua kawan2 saja.

    yg penting release tension bah.. puas menjerit2. sampai tekak sakit. c mary pulak berani pegang tu Iguana(tugarang).. haha..
    ms.mARy said...
    Zirul.lain kali ko bawa c Herrly ni..

    boleh test picing..hehe

    alala..setakat tugarang pun mo takut..bapa saya pelihara byk binatang d dalam rumah ba..hehe..

    nasib baik dinasour x da..
    FL Feinier said...
    arghhh... ko ni, teda motivasi mo mengurat.. "di mana ada kemahuan, di situ ada jalan" bah tody.. "Usaha Tangga Kejayaan"... ada tu c MUN gitau sya, dia minat kau.. wakaka :P
    FL Feinier said...
    test picing? apa barang test picing Mary.. sibuk sya ni skrg.. ada ja jemputan mo buat show cni.. susah ni mau p KL.. padat jadual.. wakaka;))

    :p

Post a Comment



Blog ini tidak mengkhusus dalam bidang tertentu. Penulis bebas menulis apa sahaja dalam blog ini (Blog Rojak). Terima Kasih kerana sudi meluangkan masa.

 

Blogger Template | Created by Adam Every