Balik Sabah...



Setelah hampir 2 tahun tidak pulang ke kampung halaman, maka aku mengambil keputusan untuk pulang. Sabah adalah negeri ku. Kota Marudu adalah daerah ku. Kg. Morion adalah kampung ku. Aku akan menuju ke tempat itu. Aku akan menaiki AirAsia dari KL ke KK. Semoga semuanya selamat!!!

Terbang ke Awan Biru merenatasi Laut Cina Selatan ke Sabah

Apa yg aku tahu...pasti ada banyak perubahan yg berlaku. Sistem jalanraya yg sekian lama masih garvel kini sudah dinaik taraf menjadi jalan bertar tidak lama lagi. Kerja2 menaiktaraf sedang giat dijalankan. Jalan kampung ku yg sunyi itu bakal meriah kembali. Sebab sebelum ini kereta dah jarang lalu kat jalanraya kampung ku kerana jalan teruk dan mereka lebih suka ikut jalan lain yg bertar walaupun jauh. Harap2 lepas ni ok.

Jalanraya kat Sebelah rumah aku sedang dinaiktaraf. Good efforts..


Jambatan kat sebelah rumah aku juga diganti dangan jambatan yg baru. Nice.

Hari-hari terakhir di KL mmg best. Jalan2 la dgn kawan2. Ramai yg tak suruh aku balik Sabah. Takut aku tak kan kembali ke KL lagi kot??? hehehe..entahlah. Wait and see jer. Memang resume2 yg aku hantar menggunakan alamat KL dan KL adalah 1st choice ku. Tapi..boleh tukar gak kat Sabah nanti. Yg penting Muzium Negara tetap menjadi pujaan hati ku..hehehe.

Tak ada pa yg aku nak bawa balik kat Sabah bah. Paling2 pun barang2 keperluan aku sendiri. Cuma Cd Game Taken tu kena bawa balik. Sebab laptop aku tinggalkan kat rumah kakak ku. So, memang kompom boring ni...main PS2 je lah. Lawan dengan anak buah ku...afik, boy dan kit.


anak buah kat kg. Lawan main PS2 nanti..hehee..


Then, kat Sabah nanti, aku ingat nak jalan2 lah. Tu pun kalau ada masa lah dan ada kawan. Mau p di 1borneo dan Simpang Mengayau lagi. Lama sudah tak pegi sana. Harap2 dapat juga la sy jumpa kawan2 baik yg tengah bercuti juga...terutamanya si Herlly, Musli, Zack dan lain2. Makan sup di KM. mcm biasa tu..hehehehe.

Dan juga, buat semantara waktu..jumpa lagi kepada kawan2 yg tak suruh aku balik tu..Daus, Dash, Mary, Midah, Mun dan ramai lagi. Korang best la sebab dah keja. aku tanam anggur. :P . Kawan2 Chatter di Room 5 Sabah..sorry...tak dapat chat dengan korang lagi. huhuhuhu....hehehe. Nanti la..sekali-skala aku pegi CC di pekan surf internet...

Thanks kepada kakak dan husband nya sebab bagi aku penginapan free dan semua free di rumah dorang. Thanks. Nanti aku balik kat rumah korang lagi kalau ada kesempatan..hehehe.

To all, see u next time...babay...

ni video untuk kawan2 semua....

4 Comments:

  1. ms.mARy said...
    macam cerita sedih ja..hehehe..

    Gud Luck Balik Sabah!
    jan Datang KL lagi..nti KL menjerit pula..hehe
    Daus | evoLd | said...
    hahahah..aku rasa aku sorang ja suruh ko balik sabah dari dulu lagi..ko ja xnak balik tu, aku ajak tu ari pun tanak jgk.. ba.. balik la.. nnt jadi c tanggang pula hahaha
    azirulgcarl said...
    excuse me...

    korang cakap mcm tu sebab korang sedih...

    hehehe....best la balik sabah. jgn jeles. harap2 x boring la.
    midau_midah said...
    bah, sedih jgk aku dgr...kira bgs la ko balik sudah..aku xbalik2 lg ni dkt 3taun..huhuhu..pa pun smoga hepi2 sana..peace! :)

Post a Comment



Blog ini tidak mengkhusus dalam bidang tertentu. Penulis bebas menulis apa sahaja dalam blog ini (Blog Rojak). Terima Kasih kerana sudi meluangkan masa.

 

Blogger Template | Created by Adam Every